Tesla's krijgen update met volledig zelfrijdende functies

  • 11 juni 2018
  • 0 reacties
  • 84 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 7 reactiesDe eerst volledig zelfrijdende auto’s zijn vanaf augustus een feit. Dat zegt Tesla-topman Elon Musk op Twitter. Volgens Musk komen dan de software-updates voor zijn auto's uit, waarmee de eerste volledig zelfrijdende functies daadwerkelijk beschikbaar worden.

De software-updates van de Autopilot-functie waren tot nu toe volledig gericht op veiligheid. Maar met de nieuwste versie van de Autopilot-software worden voor het eerst ook volledig zelfrijdende functies ingeschakeld.

Het is nog niet bekend welke zelfrijdende functies er worden toegevoegd met de nieuwe updates. Het zal niet direct gaan om een volledig systeem voor zelfstandige navigatie van A naar B, eerder om gevallen waarin de chauffeur het stuur tijdens het rijden mag loslaten.

Met de nieuwe update worden ook nog nieuwe veiligheidsfuncties toegevoegd. Zo wordt het systeem beter in het omgaan met samenvoegende rijbanen in de spits.


Volledig zelfrijdende auto’s nog niet legaal


Recente auto's van Tesla zijn voorzien van alle sensoren en systemen om zelfstandig te kunnen rijden. De software was er echter nog niet klaar voor, bovendien zijn volledig zelfrijdende auto's voor consumenten nog in geen enkel land legaal.

Met de huidige software hebben auto's van Tesla al wel deels zelfrijdende functies. Het gaat daarbij om een geavanceerde vorm van cruise control, waarbij de auto op de snelweg zelfstandig afstand kan houden tot zijn voorganger, en zelfs automatisch van rijbaan kan wisselen.

Deze functies zijn bedoeld als rijondersteuning, maar worden door bestuurders soms gebruikt als volledig zelfrijdende functie. Dat gaat wel eens fout, soms met ernstige gevolgen. Bestuurders worden geadviseerd bij het gebruik van deze rij-ondersteunende functies om altijd de handen aan het stuur te houden en op de weg te letten.

Het is al de tweede keer in zeer korte tijd dat Tesla met hulp van software-updates de bolides grondig verbeterd. Tesla lijkt hiermee ver voor op de concurrentie te liggen. Wat vind jij van de nieuwste update?

0 reacties

Geen reactie

Reageer