Hoe ga jij om met de drukte in de trein?

  • 27 augustus 2018
  • 1 reactie
  • 65 Bekeken

Reputatie 4


De vakantie is bijna voorbij en daarmee ook de rust in de trein. September is doorgaans al de drukste maand op het spoor, maar NS verwacht deze keer een recorddrukte met wel 35 miljoen reizigers deze maand. NS doet uiteraard haar best om het zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar geeft ook tips hoe je er als reiziger het beste mee om kunt gaan.
  • Vertrek een kwartier eerder of later, en mijdt de hyperspits tussen 07.30u en 08.30u.
  • Reis je op een van deze top 5 drukke trajecten tijdens de spits? Dan hangen er mogelijk posters met alternatieve routes op de stations.
  • Download de reisplanner-app of check de reisplanner website. Hier kun je bijvoorbeeld zien hoe druk jouw trein is.
Hoe ga jij met deze topdrukte om? Of je nou stug de spits in gaat of zelf tips hebt, wij zijn benieuwd!

Beeld: NS
Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/gedaan-met-de-rust-in-de-trein-ns-verwacht-recorddrukte

1 reactie

Reputatie 4
Badge +2
Mijn werkgever stimuleert het gebruik van het OV, dus veelal reis ik met de trein. Alleen in de zomervakantie overweeg ik nog wel eens de auto te nemen, omdat dit veel sneller is. Zeker met de zomerdienstregeling, waardoor overstappen meer tijd kost. Over het algemeen reis ik tussen 7.45 en 9 uur met de trein en 's middags tussen 17 en 18.15 uur. Op zich is dat op mijn traject nog goed te doen. Bij storingen wijk ik uit naar de RandstadRail als alternatief. Gelukkig komt dit niet te vaak voor.
In sommige gevallen kies ik nog wel eens voor de auto, maar dat wordt steeds minder interessant omdat het rond Den Haag en Rotterdam steeds drukker wordt op de weg. Een ander alternatief is om een dag in de week thuis te werken.

Reageer