Survey

Wat kan jouw auto en wat gebruik je?


Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 7 reactiesModerne auto’s zitten vol met slimme systemen die je helpen om op reis veiliger, sneller of efficiënter te zijn. Welke slimme snufjes heb jij in je auto? En welke gebruik je of gebruik je juist niet? Deel het met de community zodat we van elkaar kunnen leren.

8 reacties

Ik heb echt geen idee wat mijn auto kan of niet. Mijn auto is van 2006. Hoe kom ik er achter welke mogelijkheden mijn auto heeft?
Reputatie 4
Ik heb echt geen idee wat mijn auto kan of niet. Mijn auto is van 2006. Hoe kom ik er achter welke mogelijkheden mijn auto heeft?
Ik heb hier een overzicht met uitleg gevonden over hulpsystemen in auto's. Onderaan het artikel staat welke auto's de systemen allemaal hebben. Vind je jouw auto er ook tussen?
Mijn auto is niet zo superdeluxe. Wat mijn auto wel heeft is een snelheidsbegrenzer. Die stel je in op bijvoorbeeld 100km/h, en dan voel je weerstand op je gaspedaal zodra je deze snelheid bereikt. Superhandig wanneer je langere afstanden rechtdoor gaat!
Reputatie 4
Badge +2
Op dit moment gebruik ik met name cruise control. Dat is de meest moderne optie die mijn auto heeft en ik gebruik het regelmatig om zo te voorkomen dat ik de maximum snelheid overschrijdt. Wel heb ik vorige week een nieuwe auto gekocht en deze wordt binnenkort geleverd. Bewust gekozen voor een auto met een aantal hulpsystemen. Zo heeft de nieuwe auto meerdere airbags rondom, maar ook noodremsysteem. Daarnaast heeft de auto lane keeping system. Afgelopen zaterdag een proefrit gehad en ik ben wel van plan dit systeem te gebruiken. Wel is het opletten om het systeem in sommige gevallen uit te zetten. Als ik lane keeping aan heb op een 60 km weg en ik wil uitwijken voor ene tegenligger, dan kan het systeem mij naar het midden duwen, dat lijkt me niet zo handig. Daarnaast heeft de auto een achteruitrijcamera. Ook handig. Met name om te zien hoeveel ruimte ik heb voor ik tegen de auto achter mij aan zit.
Reputatie 1
Wat leuk @chottentot , een nieuwe auto met hedendaagse snufjes! Ik ben benieuwd hoe dit je gaat bevallen en of je merkt dat het je rijgedrag verandert en eventueel je brandstofverbruik vermindert - al zal je nieuwe auto wellicht al zuiniger rijden dan je huidige.

Ikzelf heb ook alleen cruise control en gebruik dit met hetzelfde doel als jij. Ik denk dat dit me al menig boete heeft bespaard 😅. Echt een uitkomst op van die wegen waar je (geheel per ongeluk natuurlijk) al snel wat te hard rijdt..
Reputatie 4
Badge +2
Ik ben met name benieuwd naar het brandstofverbruik op korte afstanden, @Celine. Qua brandstofverbruik is mijn nieuwe auto hetzelfde als mijn huidige, 5,0 l per 100 km. Daar had ik 'm ook mede op uit gekozen. Dat en de extra veiligheidssystemen. Het grote verschil is dat de nieuwe auto ook een start-stop systeem heeft en ik ben met name benieuwd of dat uiteindelijk leidt tot minder brandstofverbruik, omdat de motor dan uit gezet kan worden bij verkeerslichten en in files.
Reputatie 4
Vergeet niet de parkeersensoren! Volgens dit onderzoek blijkt dat 24% parkeersensoren een absolute must vindt in de auto. Zijn jullie het daarmee eens?
Reputatie 1
Ik rijd in deelauto's, het kan dus per rit verschillen welke auto ik rijd en wat daar aan mogelijkheden in zit. Deelauto's zijn gemiddeld genomen relatief nieuw, dus ik verwacht dat slimme systemen (mits niet te duur) hier relatief snel in komen.

Reageer