Vraag

Verslag: Slimonderweg.nl officieel gelanceerd

  • 6 juni 2019
  • 0 reacties
  • 323 Bekeken

Reputatie 4


Gezamenlijk het veilig gebruik van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) stimuleren, dit is het doel van de 42 organisaties die zich hebben aangesloten bij de ADAS Alliantie. De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, voegde zich tijdens de sessie Smart Mobility. Dutch Reality. met een druk op de knop bij deze Alliantie. Om dit doel extra kracht bij te zetten, werd de community slimonderweg.nl officieel gelanceerd!

De sessie vormde een side event van het ITS European Congress dat aan het eind van maandagmiddag door minister Van Nieuwenhuizen in het Evoluon officieel werd geopend. Maar eerst organiseerde het ministerie samen met tal van andere publieke en private partijen uit het netwerk een eigen programma in het Pullman Cocagne hotel in Eindhoven.

De Dutch Reality, waarin we nu al optimaal gebruik willen maken van slimme technieken, stond maandagochtend centraal. Het podium was beeldend ingericht, met speciale aandacht voor drie mooie mijlpalen; MaaS, Connected Transport Corridors en als belangrijkste ADAS. Voor die laatste was een gedeelte van het podium ingericht als een showroom van een autodealer.

Meer aandacht
In de showroom is namelijk ook nog veel winst te behalen om slimme hulpsystemen in auto’s onder de aandacht te brengen. Veel consumenten weten namelijk vaak niet of en hoeveel van die systemen in hun auto zitten. Iets dat beter overgebracht moet worden naar de consument vindt Olaf de Bruijn van Vereniging RAI. Ook volgens Frits van Bruggen van de ANWB weten veel mensen niet wat ADAS betekent. Er is volgens hem nog werk aan de winkel om de consument de hulpsystemen uit te leggen zodat ze deze uiteindelijk ook gaan gebruiken.

Slim rijbewijs
En dan was het moment van de waarheid daar. In een spannend filmpje kreeg de zaal te zien hoe verschillende partijen de afgelopen weken hun handtekening zetten onder het ADAS Convenant. Met alle handtekeningen verzameld in een koffertje, ontbrak er maandagochtend eigenlijk nog maar een handtekening. Met een druk op de knop zette minister Van Nieuwenhuizen die laatste handtekening onder het Convenant. De ADAS Alliantie bestaat nu uit 42 enthousiaste organisaties, die allemaal vanuit een eigen rol betrokken zijn bij ADAS. Gezamenlijk hebben deze organisaties zich ten doel gesteld om in drie jaar tijd het veilig gebruik van Advanced Driver Assistance Systems met 20% te stimuleren. Wat daar ook zeker aan moet gaan bijdragen, is de community! De minister sloot de sessie af door Slimonderweg.nl officieel te lanceren en een smart game te spelen waarmee ze haar slimme rijbewijs haalde. En dankzij de moderne techniek stond een passend Twitterbericht vanaf haar eigen account al klaar!


De ADAS Alliantie
De ADAS Alliantie bestaat uit een kernteam, met vertegenwoordigers van de RAI Vereniging, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ANWB, Aon, de BOVAG, en het Verbond van Verzekeraars. Daarnaast hebben de volgende organisaties zich aangesloten: Achmea, Arcadis, Carglass, CBR, Euro NCAP, Fleet360, FOCWA, Future Mobility Network, gemeente Rotterdam, gemeente Tilburg, Hastig, HELLA Benelux, Innovam, IVA Driebergen Business School, Malin, Nederlandse Kampeerauto Club, Pilkington Benelux AGR, ProDrive Academy, Provincie Noord-Brabant/SmartwayZ, Provincie Noord-Holland, Provincie Overijssel, RDW, ROF (Friesland), Royal HaskoningDHV, Rijkswaterstaat, SWOV, Syndesmo, The Plan B Company, TNO, TU-Delft, TUe, Vereniging Zakelijke Rijders, VMS Insight, VNA, VOC, VVCR en VWE.

0 reacties

Geen reactie

Reageer