Laadpunten in bestaande objecten

  • 10 juli 2018
  • 3 reacties
  • 68 Bekeken

Reputatie 2
Is er eindelijk een parkeerplek vrij, blijkt die uitsluitend bestemd voor elektrische auto’s. Dankzij een ingenieuze laadpaal is met dit veelvoorkomende probleem in het Bezuidenhout voorlopig korte metten gemaakt.

Duurzaamheidswethouder van Den Haag Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) nam vorige week het eerste ‘Hagenaartje’ – het bekende, soms gevreesde parkeerpaaltje – in gebruik. Deze doet tegelijk dienst als oplaadpunt voor de auto op stroom.

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch vervoer, een goede ontwikkeling die de gemeente zo veel mogelijk stimuleert.
Liesbeth van Tongeren (wethouder)


In de Jacob Mosselstraat (tussen de Juliana van Stolberglaan en de 2e Louise de Colignystraat in Den Haag) staan nu tien van deze paaltjes. Deze zijn goed voor twintig stopcontacten. Hiermee wil de gemeente voorzien in meer faciliteiten voor het toenemende elektrische verkeer, zonder de openbare ruimte in te perken.

“Steeds meer mensen stappen over op elektrisch vervoer. Dit is een goede ontwikkeling die de gemeente zo veel mogelijk stimuleert,” aldus Van Tongeren. “Dus daarom investeert de gemeente in deze innovatieve ontwikkeling. Ook investeren wij in proeven om laadpunten te combineren met bestaande objecten.” Een actieve en duurzame wijkbewoner is het brein achter de combinatie laad- en parkeerpaal.

Zijn er meer voorbeelden van slimme en innovatieve oplaadmogelijkheden meld ze dan in de comments hieronder!3 reacties

Reputatie 2
Een nieuwe Nederlandse start-up houd zich ook bezig met slimme oplaadmogelijkheden zag ik vandaag op Twitter voorbij komen: https://www.streetplug.nl/
Het mooie hiervan vind ik dat deze dus niet altijd zichtbaar is en alleen zichtbaar wordt op het moment dat hij ook gebruikt wordt.
Reputatie 2
Ha Sander, Dat ziet er inderdaad gaaf uit. Je ziet nu nog wel eens wat palen staan die niet mooi passen in het straatbeeld of echt in de weg staan. Soms is dat onvermijdelijk. Dit biedt een mooie oplossing voor deze problematiek. Zijn er al plekken waar ze zijn toegepast?
Reputatie 2
Op de Facebook pagina zie ik dat ze in Bergen op Zoom in ieder geval een pilot hebben:
https://kijkopbergenopzoom.nl/nieuws/pilot-met-ondergrondse-oplaadvoorziening-voor-elektrische-autos.html
deze ontwikkeling zit echt nog in de start-up fase.

Reageer