Bestuurder opgesloten in elektrische auto

  • 12 februari 2019
  • 1 reactie
  • 58 Bekeken
Bestuurder opgesloten in elektrische auto
Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 7 reacties
In China heeft een bestuurder een uur lang onvrijwillig opgesloten gezeten in een elektrische auto. Hij besloot een software-update te installeren en kwam daarmee midden op een drukke weg tot stilstand. Het openen van deuren en ramen lukte niet.

Het gaat om een auto van fabrikant Nio, die voornamelijk elektrische supercars ontwikkelt. Inmiddels heeft het bedrijf zijn excuses aangeboden voor het incident: het gaat in de toekomst niet weer gebeuren, zo luidt de belofte. Wel laat Nio weten dat de bestuurder een duidelijke waarschuwing heeft gehad om de auto te parkeren. Dit soort updates bevatten vaak meerdere stappen die doormiddel van een wachtwoord en bevestiging geactiveerd moeten worden.

Is dit de schuld van de fabrikant of de bestuurder? Moeten dit soort ADAS-systemen rigoreuzer getest worden voordat auto’s de weg op gaan of was dit gewoon onhandig handelen? Laat het ons weten in de comments!

Foto: Nio

1 reactie

Reputatie 4
Badge +2
Volgens mij heeft de fabrikant hier een verantwoordelijkheid. Het moet, ondanks waarschuwingen, niet mogelijk zijn om in een rijdende auto een update te verrichten. Hoeveel handelingen je ook moet verrichten. Tegenwoordig krijg ik bij mijn iPhone een melding als er een update is, met de vraag of deze 's nachts moet worden geüpdatet. Kan een moderne auto ook niet op zo'n manier ingesteld worden? Dus een melding zodra je je auto instapt dat er een update klaar staat met de vraag of de automobilist akkoord is dat deze de komende nacht wordt geüpdatet? En komt 's nachts niet uit, dan eventueel een ander tijdstip instellen. Om vervolgens te voorkomen dat deze update wordt genegeerd, kan de auto pas rijden zodra deze handelingen zijn verricht.

Reageer