Stel jezelf voor


Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 7 reacties
Goed dat je er bent! Vertel hier iets over wie je bent, waardoor jij interesse hebt in slimme mobiliteit en in hoeverre je daar zelf actief mee bezig bent. We zijn erg benieuwd!

11 reacties

Reputatie 1
Ralph heet ik. Bedenker van wat je als een 'reduce vehicle footprint' EV kunt zien. Heb er al erkenning voor gekregen in de VS. Gedachte is simpel. Bijna alle autogerelateerde kwesties en wenselijkheden kunnen bij elkaar worden genomen en opgelost. Dan heb ik het over:
-een betaalbare EV zonder overheidssubsidie (miljarden besparen nummer 1)
-infrastructuur beter benutten (miljarden besparen nummer 2)
-zelfrijdend maken
-als je 'm exporteert, werk je ook aan een stukje verbetering van de luchtkwaliteit en
tegengaan van Climate Change in andere landen.

Slank, lichtgewicht, communicatief... zeg maar een 'smartphone on wheels'.

Mijn naam is Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie, het nationaal opleidingsinstituut voor rijinstructeurs, beroepschauffeurs en vervoerondernemers. Wij staan aan de vooravond van een revolutie. Wij zullen ons wagenpark elektrisch maken. Niet vanwege milieuoverwegingen (is wel mooi meegenomen), maar omdat wij vinden dat wij onze doelgroep in een vroegtijdig stadium kennis willen laten maken met ADAS. Niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Een rijinstructeur moet ADAS kunnen gebruiken als eerste bestuurder, maar ook als tweede bestuurder. Daar ontwikkelen we een leergang voor. Wordt vervolgd.
Ik ben Hans-Peter Woznitza, internationaal instructeur van directiechauffeurs en trainer van optische en geluidssignalen voor rijinstructeurs en brandweerchauffeurs bij BRUSECO.
Wij trainen directiechauffeurs op internationaal niveau, hiervoor gebruiken we een Volvo S90 waar alle ADAS systemen op zitten die er op dit beschikbaar zijn.
Ook zijn we op dit moment de enige opleider van directiechauffeurs die applicatie aanbieden in een elektrische en hybride auto. Hierbij trainen we directiechauffeurs en rijinstructeurs in het gebruik van de aanwezige ADAS systemen. We bekijken de voor en nadelen en wanneer we deze systemen het beste kunnen inzetten. Voor rijinstructeurs geven we deze handvatten hoe ze deze bij hun kandidaten kunnen inzetten. We hebben hier ook een theoretische applicatiedag voor (autotechniek en veiligheid) https://www.bruseco.com/masterclasses-als-specialisatie/
Ook vanuit onze zuster organisatie Brussaard chauffeursdiensten krijgen we feedback van opdrachtgevers en chauffeurs in het gebruik van ADAS systemen.
Reputatie 3
Badge +1
Goedemorgen allemaal!
We hebben de afgelopen week weer veel nieuwe leden mogen verwelkomen:

@Isa @Champ-1963 @Henk @Kgast @Wilsje @MargotRof @Tobi99 @Ferdy @Nug @Connie de Jong @Jarico @Heumen @Jwwezelman @freekvos1 @Damian @Arno @Stan Baltus @Speedstar @Boefie @Steenbakkersk @Reyhan Yilmaz, misschien is het leuk als jullie jezelf even kort kunnen voorstellen aan de rest.

Hoe zijn jullie bij onze community terecht gekomen? Ben je veel met slimme mobiliteit bezig in je dagelijkse leven of op je werk? We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen!
Hallo Allemaal,
Ik ben Toon Bertens, docent auto en motorfietstechniek bij KW1C. Ik geef les aan Auto-, Bedrijfsauto en motorfietstechnici op niveau 4. Ik geef voornamelijk les aan techneuten die al minimaal 5 jaar in de garage werkzaam zijn, en 1 dag in de week naar school komen om zich in de moderne auto-elektronica systemen te specialiseren. Daardoor houd ik me beroepshalve, maar voornamelijk uit interesse en enthousiasme , bezig met de moderne technieken in de mobiliteitsbranche. Ik las een stukje over deze site en de ADAS alliantie in het blad AMT, en dat trok mijn aandacht. Als docent ben ik vooral geïnteresseerd in de werking van de moderne elektronische systemen, en ook met eventueel voorkomende storingen. Ik hoop daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van mijn studenten zodat ze goed voorbereid zijn voor de toekomst. Zoals eerder al genoemd is, gaan we inderdaad een ander tijdperk in waar voertuigen met elkaar gaan communiceren, en zelflerend worden. Naar mijn idee zitten we nu nog maar in een beginstadium van deze veranderingen, maar met de komst van 5G en weer veel snellere computers zullen er weer veel mogelijkheden bij komen.

met vriendelijke groet,
Toon Bertens
Reputatie 3
Badge +1
@Motorrijerke, dat is interessant! Dan zit je op Slim Onderweg inderdaad aan het goede adres; ik wil je dan ook zeker uitnodigen lekker mee te praten. Gezien jouw achtergrond en interesse is 'Wat brengt de toekomst' waarschijnlijke een interessant subforum voor je om eens rond te neuzen. Schroom vooral ook niet om topics te openen. We zijn zeer benieuwd naar jouw input.

Veel plezier op Slim Onderweg!
Reputatie 4
Goedemorgen allemaal!

De afgelopen week zijn er weer nieuwe gezichten bijgekomen.
@René van Arkel en @MVDL, als jullie het leuk vinden kunnen jullie jezelf hier even kort voorstellen aan de rest.

We zijn heel benieuwd hoe jullie hier op de community terecht zijn gekomen!
Ook zou ik je willen wijzen op het 'over mij'-veld in je profiel, waar je iets over jezelf of je achtergrond kunt vertellen. Voor de andere leden is het leuk om wat context te hebben als je iets plaatst.
Ik ben René van Arkel en manager van de business unit Explora airco&diagnose.
Wij vertegenwoordigen TEXA in Nederland en TEXA is een van de grootste fabrikant in ADAS kalibratie apparatuur.
Kalibreren is en wordt een steeds belangrijker werkplaats bezigheid.
Voorruit vervangen betekend al opnieuw kalibreren.
Bij schade komt er nog veel meer bij kijken.
Iets waar veel over geïnformeerd moet worden, het zijn veiligheidssystemen.
Zou het in de APK moeten bijvoorbeeld? Wat gebeurd er als bedrijven het niet doen, aansprakelijkheid? Dus nog genoeg werk te verrichten ook bij heel veel bedrijven om dit op de kaart te zetten.

Reputatie 3
Badge +1
Leuk om te lezen waar iedereen zoal mee bezig is en wat jullie kijk is op (de toekomst van) slimme mobiliteit!
Ook afgelopen week zijn er weer nieuwe leden bijgekomen; @willem22, @tauvic en @Martin Vermeulen, ik wil jullie ook van harte uitnodigen jezelf voor te stellen aan de andere leden. Waar komt je interesse voor slimme mobiliteit vandaan en op welke manier ben je ermee bezig?

Vul ook allemaal zeker je profiel verder aan. Met velden als 'over mij' kun je iets meer context geven aan je vragen, meningen en inbreng.

Maar vooral: welkom bij de community van Slim Onderweg en heel veel plezier!
Reputatie 3
Badge +1
We mogen deze week weer twee nieuwe leden verwelkomen!
@Tesla en @jspoormakersa, van harte welkom op de community rondom slimme mobiliteit! Alleen al omdat jullie allebei een naam hebben, die met mobiliteit te maken heeft, denk ik dat we een goede match zullen zijn 😉.
Ook aan jullie de uitnodiging om jezelf even kort voor te stellen en je profiel verder aan te vullen. En vooral veel plezier op dit platform!
Reputatie 3
Badge +1
We groeien hard door! Afgelopen week hebben we weer heel veel nieuwe gesprekspartners erbij gekregen.
Welkom nieuwe leden: @Pjemcaelen @Coolio @Willie1978 @Chanda @Kobus @Fred @M. De Wit @Jan Goor @sceletor @Jas79 @marymonde @Gfjj_rijd @Burg @Hypotje @Dompeltje @Lyske @Nico @Thes @MarkAlfons @john @kladek @Ruudjexr @TON @Jaarda @Chiel @mourik59 @Goofy.henk

Dit is de plek om jezelf voor te stellen aan de rest van de community. We zijn heel benieuwd waar jullie interesse voor slimme mobiliteit vandaan komt.

Voel je verder vooral vrij om op alle topics te reageren. We horen heel graag jullie meningen. Veel plezier!

Reageer